«СВІТ ТАНЦЮ» ФІЛІПА РІЧАРДСОНА - Вакуленко, Олеся Михайлівна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2016)
Стаття присвячена громадській та творчій діяльності Філіпа Річардсона – засновника Королівської академії танцю, Спілки «Камарго», Британської танцювальної Ради та системного управління бальними танцями в світі. Саме він – публіцист і редактор журналу «The Dancing Times», – автор багатьох публікацій, мистецтвознавчих досліджень: «Історія бальних танців в Англії» (1946), «Соціальні танці ХХ століття» (1960); з 1950 року – керівник та президент організації «International Council of Ballroom Dancing» (ICBD) (нині – World Dance and Dance Sport Committee (WD&DSC), організації, яка об’єднала професійних танцюристів усього світу.