ПОРЦЕЛЯНА В КОНТЕКСТІ ХУДОЖНІХ ПРОМИСЛІВ УКРАЇНИ - Варивончик, Анастасія Віталіївна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2016)
Одним із найвитонченіших різновидів кераміки є порцеляна. Стаття присвячена особливостям розвитку цього мистецтва в контексті художніх промислів України та подальший розвиток виробництв які виготовляли вироби з порцеляни.