ФУНКЦІЇ ШУМІВ І ТИШІ В ФІЛЬМІ - Рязанцев, Лев Васильович (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2016)
У статті систематизовано дані про функції і роль шумів і тиші у звуковому кіно із перших днів появи звукового кіно дотепер, що має суттєве значення для практики звукового вирішення кінофільму.