КЕРАМІКА В КОНТЕКСТІ ХУДОЖНІХ ПРОМИСЛІВ УКРАЇНИ - Варивончик, Анастасія Віталіївна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
Одним з найдревніших різновидів народної творчості, як відомо, є кераміка. Стаття присвячена особливостям розвитку цього мистецтва в контексті художніх промислів України, зокрема гончарства.