ЗВУКОЗОРОВИЙ СИНТЕЗ У КІНО І НА ТЕЛЕБАЧЕННІ ТА МИСТЕЦТВО ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ЗВУКОРЕЖИСУРИ - Лішафай, Олександр Олексійович (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
У статті обґрунтовано роль, місце та доцільність використання звукозорового синтезу в синтетичних видах мистецтва – кіно і звукорежисурі. Проаналізовано історію розвитку кінематографу, специфіку роботи режисерів і звукорежиссерів у створенні звукозорового синтезу, значення акустики в кіномистецтві, телебаченні та мультимедіа.