ОСНОВИ ОРНАМЕНТАЛЬНОЇ ПОБУДОВИ КОМПОЗИЦІЇ ВЕСІЛЬНОГО РУШНИКА - Селезньова, Анна Володимирівна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
Стаття присвячена виявленню ролі й місця весільного рушника в системі традиційної обрядовості, висвітленню його зв’язку з релігійною культурою. Встановлені традиційні підходи до орнаментальної побудови композиції весільного рушника з позицій семіотики.