ТРАДИЦІЙНА КАЛЕНДАРНА ОБРЯДОВІСТЬ УКРАЇНЦІВ НИЖНЬОГО ПОВОЛЖЯ: ЛІТНІ СВЯТА - Сінельнікова, Валентина Володимирівна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
У статті досліджуються літні обряди українців Волгоградської області, що зберегли значну кількість змістовних та структурних елементів календарної обрядовості історичної батьківщини – України – і є невід’ємною частиною традиційно-побутової культури українського народу.