МАНІПУЛЯЦІЯ СУСПІЛЬНОЮ СВІДОМІСТЮ В ПОЛІТИЧНИХ ТОК-ШОУ НА ТЕЛЕБАЧЕННІ УКРАЇНИ - Цімох, Наталія Іванівна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
У статті досліджується унікальність жанру ток-шоу, яке поєднує в собі ознаки інтерв’ю, дискусії, гри і концентрує увагу на особистості ведучого. Це визначені складові успішності і популярності цього жанру. Творці суспільно- політичних ток-шоу позиціонують їх як програми, які допомагають глядачам розібратися у вирі подій, сформувати об’єктивну точку зору на процеси у соціумі. Однак вони нерідко маніпулюють темами, часом, соціологією і вдаються до різних способів аби глядачі сприймали певну думку саме так, як вигідно замовникам програми, які намагаються створити «порядок денний» у країні.