РОЛЬ МОНУМЕНТАЛЬНО-ДЕКОРАТИВНОГО МИСТЕЦТВА В ІСТОРИЧНІЙ ПЕРІОДИЗАЦІЇ ДИЗАЙНУ ІНТЕР’ЄРІВ ГОТЕЛІВ УКРАЇНИ - Smoliar, O.V. (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2014)
У статті досліджується роль монументально-декоративного мистецтва в історичній періодизації дизайну інтер’єрів готелів України. Висвітлюються основні стильові ознаки розвитку готелів, в яких формується творчий поетапний рівень монументально-декоративного мистецтва. Розвиток готельної індустрії України, який ще з давніх-давен ніс собою мистецький підхід щодо навантаження мистецтвом інтер’єрів, до цього часу має безмежний вплив та свідчить про мистецтва, а зокрема монументальне, що воно невід’ємне від архітектури та захоплює світ ХХІ ст.