АНАТОЛІЙ ЮХИМОВИЧ ГРИЦАЙ – ЗАСНОВНИК ПРОФЕСІЙНОГО АКАДЕМІЧНОГО БАНДУРНОГО ВИКОНАВСТВА НА РІВНЕНЩИНІ - Зущенко, Наталія Андріївна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2016)
Стаття містить реконструкцію основних етапів життєвого шляху та діяльності бандуриста, викладача, диригента, громадського діяча, фундатора професійного бандурного виконавства на Рівненщині – А. Ю. Грицая. У контексті дослідження здійснено аналіз засад формування його творчої особистості та характеру виконавського, викладацького, композиторського, організаційного та диригентського досвіду.