ТУРЕЦЬКІ ШОВКОВІ ТКАНИНИ В УКРАЇНСЬКІЙ ХУДОЖНІЙ І РЕЛІГІЙНІЙ КУЛЬТУРІ XVII–XVIII СТ. - Отрох, Наталія Володимирівна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2016)
У статті розглянуто типи та особливості османських тканин, сфери їх застосування та орнаментальні мотиви. Автор дійшов висновку, що культура османів була вкрай сприйнятливою і відкритою для впливів і поширення на інші країни. Окреслені шляхи, якими потрапляв турецький шовк на територію сучасної України. Досліджено специфіку використання та роль турецького шовку в українській художній і релігійній культурі XVII–XVIII стст.