ДРУГИЙ ПЕРІОД ТВОРЧОЇ І КІНОПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ О. Я. КАПЛЕРА НА КИЇВСЬКІЙ КІНОФАБРИЦІ НАПРИКІНЦІ 20-Х РР. – ПЕР. ПОЛ. 30-Х РР. ХХ СТ. - Безручко, Олександр Вікторович (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
У цій статті досліджено маловідомий другий період творчої діяльності в Україні відомого радянського сценариста, режисера, ведучого телепрограм і кінопедагога Олексія (Лазаря) Яковича Каплера – робота режисером і сценаристом на Київській кінофабриці наприкінці 20-х рр. – пер. пол. 30-х рр. ХХ ст. Наведено список художніх й агітаційних хронікальних фільмів, знятих О. Каплером у Києві; уточнено їх назву, вид та роки виходу на екрани.