РОЛЬ ВИХОВНОГО МЕТОДУ А. БУРНОНВІЛЯ У СИСТЕМІ ПІДГОТОВКИ СУЧАСНИХ АРТИСТІВ БАЛЕТУ - Вишотравка, Людмила Іванівна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
У статті проаналізовано особливості педагогічного методу датського танцівника і балетмейстера Августа Бурнонвіля (1805–1879), який розвинувся у період становлення і розквіту художньо-стилістичних принципів романтичного балету. Виявлено зв’язки між його системою навчання танцівників і сучасною вітчизняною школою виховання артистів балету.