МУЗИЧНИЙ НОНКОНФОРМІЗМ 60–70 РР. ХХ СТ. ТА ФОРМУВАННЯ ЕТНОМИСТЕЦЬКОГО НАПРЯМУ РОЗВИТКУ ПОП-КУЛЬТУРИ В УКРАЇНІ - Плахотнюк, Вікторія Генріхівна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
У статті подається аналіз етномистецьких напрямів розвитку поп-культури в контексті становлення музичного нонконформізму 60–70 рр. в Україні. Визначаються особливості звернення до глибинних фольклорних вимірів, до етнокультурних впливів, етнокультурації як високого професійного мистецтва, засвоєння фольклорних традицій в іншокультурних реаліях, поява нової хвилі етноідентифікації та національної самоідентифікації, звернення до ранніх витоків легітимації етнокультурних й іншокультурних синтез. Характеризується період інституалізації, формування інфраструктури популярної культури, фольклорно- виконавських колективів, формування полістилізму як тенденції до самовизначення.