ДІЯЛЬНІСТЬ М. ТРЕГУБОВА В КИЇВСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ АКАДЕМІЧНОМУ ТЕАТРІ ОПЕРИ І БАЛЕТУ ІМ. Т. ШЕВЧЕНКА (1937–1940) - Чурпіта, Тетяна Миколаївна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
Стаття присвячена діяльності заслуженого артиста УРСР М. Трегубова в Київському театрі опери і балету ім. Т. Шевченка з 1937 по 1940 р., простежено професійні пошуки М. Трегубова від соліста балету до асистента балетмейстера, консультанта і постановника танців в оперних виставах Матеріали розширюють рамки уявлення про творчу діяльність М. Трегубова в зазначений період.