ДО 85-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ФАЇНИ ПЕТРЯКОВОЇ (23.09.1931 – 05.06.2002) - Школьна, Ольга Володимирівна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
Статтю присвячено реаліям життєвого і творчого шляху видатного українського мистецтвознавця Фаїни Сергіївни Петрякової. Дослідниця більш як тридцять років своєї плідної наукової праці віддала вивченню вітчизняних «силікатів» – скла, фарфору, фаянсу, а також групі творів україно-юдаїки.