ТЕАТР У ТВОРЧОСТІ ІМПРЕСІОНІСТІВ - Іващенко, Ірина Віталіївна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
У статті висвітлена проблема формування образної системи в творчості французьких імпресіоністів та визначено провідну тему їх мистецької спадщини, зокрема, найбільш відомих художників-імпресіоністів, які створили високохудожні театральні образи, спираючись на принцип театралізації – провідний в естетиці імпресіонізму.