ХУДОЖНІ ОСОБЛИВОСТІ МИСТЕЦЬКОГО СИНКРЕТИЗМУ ЮХИМА МИХАЙЛОВА - Вежбовська, Ліліана Романівна (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2015)
У статті досліджується проблематика творчості художника-символіста Юхима Михайліва. Його мистецтво, побудоване за законами музики, найчастіше тлумачать образно й метафорично. Тоді як сам художник неодноразово вказував на синтез у своєму мистецтві як щось цілком конкретне. Тому завдання даної статті – через дослідження художніх засобів виявити особливості мистецького синкретизму Юхима Михайліва.