ТЕМА СТРАСТЕЙ ХРИСТОВИХ В УКРАЇНСЬКОМУ ЦЕРКОВНОМУ ГАПТУВАННІ XVII СТ.: (за матеріалами колекції національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника) - Варивода, А. Г. (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2014)
У статті розглядаються особливості іконографії теми Страстей Христових у гаптуванні українських богослужбових тканин та священицьких риз XVII ст. Здійснено стилістичний аналіз гаптованих творів із зображеннями страсних сюжетів з колекції Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.