МАЙСТЕР ОПЕРНОГО ХОРУ: СТИЛЬОВІ РИСИ ТВОРЧОСТІ Л. М. ВЕНЕДИКТОВА - Каравацька, Л. І. (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2014)
За матеріалами архівних документів та інших інформаційних джерел, проаналізований процес формування та становлення професійних засад, а також стилістичних ознак творчої діяльності Л. М. Венедиктова. Здійснено огляд основних етапів накопичення професійних навичок, їх становлення та реалізації. Відображена спадковість творчих принципів, в контексті осягнення та удосконалення професійних, естетичних та моральних норм творчості Л. М. Венедиктова. В обраній структурі роботи відображені основні положення оперної диригентської школи, інтерпретовані в контексті творчого світогляду Майстра. Виявлені виразні стилістичні риси творчості Венедиктова, в його багатофункціональній діяльності оперного хормейстера.