ЕТАПИ В ТВОРЧОСТІ ДОРЕВОЛЮЦІЙНОГО ПЕРІОДУ УКРАЇНСЬКОГО ХУДОЖНИКА І ГРАФІКА І. К. ДРЯПАЧЕНКА - Ніколаєва, Т. О. (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2014)
Вперше розглядається питання періодизації творчості визначного українського художника і графіка І. К. Дряпаченка (1881–1936) та gjдається комплексний огляд його творчого доробку у дореволюційний період (з 1900 по 1917 рр.).