ПЕРЕДУМОВИ ВИНИКНЕННЯ СТЕРЕОСКОПІЇ ТА СТЕРЕОСКОПІЧНОГО ЖИВОПИСУ - Назаркевич, Є. П. (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2014)
У роботі виявлено динаміку розвитку стереоживопису. З’ясовано, що творчість художників-стереоскопістів була введена в контекст світової культури як явище оригінальне, представлене у всесвітніх музеях як нова форма образотворчого мистецтва – стереоскопічний живопис. Досліджено передумови формування стереозображення в якості стереоілюстрації. Виявлено приклади і сфери використання стереоскопічного рисунку як об’ємної ілюстрації.