РЕГІОНАЛЬНИЙ ОРНАМЕНТ У ДИЗАЙНІ ОДЯГУ - Bezpalko, S.V. (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2014)
У статті розглядається проблема використання мотивів народної орнаментики Петриківки у дизайні одягу. З’ясовується необхідність дослідження особливостей використання елементів орнаменту в одязі в контексті розвитку дизайну, культивування його засад, базованих на давніх традиціях. Надаються пропозиції щодо розширення меж у дизайні одягу від засвоєння традиційної орнаментики до нових технологій застосування.