БАЛЕТ «ЛІЛЕЯ» ГАЛИНИ БЕРЕЗОВОЇ 1940 РОКУ У СВІТЛІ ТОГОЧАСНОЇ ПРЕСИ - Dehtiar, D.O. (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2014)
У статті відтворено панораму мистецтвознавчих підходів до аналізу балетної вистави Галини Березової «Лілея» композитора К. Данькевича на основі публікацій у періодичній пресі 1940 року. Порівняно критичні оцінки лібрето, музичної партитури, сценографії, хореографії балету різних авторів. Зроблено висновок про відсутність професійного аналізу хореографічної складової балетної вистави.