ВИВЧЕННЯ РОСІЙСЬКОЇ НАРОДНОЇ ПІСЕННОСТІ В УКРАЇНІ ЯК МИСТЕЦТВОЗНАВЧА ПРОБЛЕМА - Finher, O.M. (Вісник КНУКіМ. Серія «Мистецтвознавство», 2014)
Стаття присвячена проблемі критичного переосмислення російського революційного фольклору та його впливу на українську народну пісенність. Автор показує несумісність наукових підходів до інтерпретації російсько-української народнопісенної взаємодії, сформованих у дореволюційній та радянській етномузикології.